Grundlæggeren af Rosenmetoden

Marion Rosen blev født i Tyskland i 1914.

Marion mødte i sin ungdom i sit kulturelle barndomshjem mange af samtidens banebrydende personligheder inden for psykologi og kropsterapi, bl.a. elever af Jung. I 1930erne studerede Marion vejrtræknings, massage og afspændingsteknikker. Disse teknikker praktiserede hun i en gruppe med bl.a. Gustav Heye, (kollega- og tidligere elev af C.G. Jung), Gertrude Lederer, Karen Horney , Lucy Heyer.  I to år lærte hun vejrtræknings- og afslapnings metoder af Lucy Heyer.

På grund af hendes jødiske baggrund måtte Marion Rosen forlade Tyskland, da 2. verdenskrig brød ud. Hun rejste til Sverige og fik derfra et visum til USA. I Sverige uddannede hun sig til fysioterapeut. Ved 24 års alderen flyttede hun til USA (Berkeley) og fortsatte sin fysiske terapiuddannelse. Efter et par års arbejde på sygehuse blandt sårede krigveteraner, åbnede hun en privat praksis i Oakland, hvor hun arbejdede i over tredive år. The Mayo Clinic i Berkeley, Californien, opdagede og studerede hun sammenhængen mellem krop, åndedræt og følelsesliv.

I sit arbejde, bemærkede Marion Rosen, at de patienter, der talte om begivenheder i deres liv kom sig hurtigst. Hun blev mere og mere overbevist om forbindelsen mellem krop og sind og behandlede patienter med skader, der stammede fra følelsesmæssig stress og undertrykte følelser. Fra dette udviklede hun Rosenmetoden.

Marion Rosen begyndte at undervise i Rosenmetoden fra midten af ​​1970'erne. Snart dannedes Rosen Institute i Berkeley, og skoler blev etableret i mange lande rundt om i verden. I dag har metoden udviklet sig til en global organisation.

I 1982 begyndte Marion Rosen at arbejde tæt sammen med Hans Axelson, grundlægger af Axelsons institutter. Hun holdt sit første kursus i Sverige samme år. Hun besøgte derefter Sverige og Norge, for at undervise, flere gange om året frem til 2009.

Marion Rosens fortjeneste er hendes store indlevelsesevne og respekt for det enkelte individ samt hendes erkendelse af, at kroppen (det enkelte menneske) selv rummer muligheden for at løse op for spændinger og forvandle ubehag, smerter og sygdom til glæde og livsmod. Hun var stadig aktiv til det sidste og sammen med en stab af personligt uddannede lærere, afholdt hun de sidste år stadig foredrag og kurser i over 10 lande - heriblandt Danmark.

Marion Rosen har også udviklet et træningsststem, der hedder: Rosenbevægelser. Det er blide bevægelser til musik, en form for forebyggende fysioterapi.  Bevægelserne bidrager til øget kropsbevidsthed, hvilket giver større fysisk og psykisk velvære. Bevægelserne kaldes også Work-in.

Marions formål var at realisere en vision om øget helbred og livsglæde ved at gøre Rosenmetoden kendt og tilgængelig for alle  mennesker. Derudover ønskede hun at skabe fred i verden.

Marion Rosen fik et slagtilfælde i december 2011. Hun døde i 2012. Da var hun 97 år gammel.

Hun underviste, holdt foredrag og lavede workshops indtil hendes slagtilfælde.

Hun har behandlet tusindvis af mennesker og uddannet mange lærere. Gennem dette, har hun opnået anerkendelse på verdensplan.